© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.09.2022 10:59:34

Luka ali Dražen? Odgovor Draženovega brata daje misliti in trese celo regijo! Kar poglejte ...

Profimedia

Kdo je boljši?

Dražen Petrović je bil eden najboljših košarkarjev v devetdesetih, a se je žal njegovo življenje v prometni nesreči končalo prerano.

Petrović je eden od igralcev, ki ga v naši širši regiji mnogi primerjajo z Luko Dončićem, tokrat je vzporednice za hrvaški T Portal potegnil Draženov brat Aleksandar 'Aco' Petrović, ki pravi, da to sicer ni povsem na mestu, saj igrata v povsem drugačnih erah košarke.


"Zasledil sem te komentarje, povod za njih pa je bila Lukova lahkotnost igre. A poudariti moram, da je Dražen igral na povsem drugačen način kot Dončić; kot branilec, ki je prihajal iz bloka. Dončić igra na položaju organizatorja igre in ima popolno svobodo. Ob tem je Dražen na EuroBasketu imel priložnost igrati le z Dudo Ivkovićem (selektor Jugoslavije od 1987 do 1995)," je za dejal Aco.

aco petrovic 13 om
Profimedia

"Z vsem spoštovanjem do Slovenije, a Dražen je takrat igral s košarkarji, kot so Toni Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac, Žarko Paspalj in drugi, zaradi česar ni mogel zadevati, kot to počne danes Luka ob soigralcih na EP. Leta 1989 smo spremljali najbolj dominantni EP v zgodovini. Jugoslovanska reprezentanca je vse tekme tisti čas dobivala s 30 točkami razlike, vključno s finalom proti Grčiji, za katero je igral Nikos Galis. Zato ju je težko primerjati," je dodal 63-letni nekdanji košarkar, ki se je dotaknil tudi sodnikov na letošnjem EP, ki na tem še zdaleč ne blestijo.

"Dončiću je težko soditi, ker je neprestano v stiku s tekmecem in ob tako slabi sojenja je ta stik prisoten ob vsakem dotiku z žogo. A to, kar počne na parketu, kako je, ko je Sloveniji voda drla v grlo, prevzel vajeti v svoje roke na tekmama z Nemčijo in Francijo, je sijajno. Niti poraz proti BiH Slovencem ni škodil, saj jih je Dončić popeljal do prvega mesta v skupini. In po vrhu brez poškodovanega Mikea Tobeyja," je še zaključil Petrović.