© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.09.2022 06:41:26

Zaskrbljujoč prizor! Antetokounmpo Grke vodil do nove zmage, tekmo pa zapustil poškodovan! (video)

Profimedia

S četrtkovimi tekmami zadnjega kroga v skupinah C in D se je končal skupinski del evropskega košarkarskega prvenstva.

Reprezentanci Grčije in Srbije sta predtekmovalni del končali brez poraza in na vrhu svoje skupine. Iz teh dveh skupin so se v osmino finala prebili še košarkarji Hrvaške, Ukrajine, Italije, Finske, Poljske in Češke.

Grki so na krilih zvezdnika ameriške košarkarske lige NBA Giannisa Antetokounmpa zabeležili še peto zmago v skupini C in so skupinski del zaključili neporaženi. Danes so bili z 90:69 boljši od Estoncev. Prav Antetokounmpo je prispeval največ točk, 25 v le 19 minutah na parketu. V drugem polčasu član moštva Milwaukee Bucks preventivno ni igral, saj si je naj bi si lažje zvil gleženj, po tekmi pa je odšepal z igrišča. Trener Grkov je poškodbo njihovega najboljšega igralca po tekmi zanikal.

"Tako ali tako ne bi Giannis igral več minut kot to, kar je. Opravljal je rehabilitacijo," je po tekmi pomirjujoče dejal trener Grčije Dimitris Itudis. "Ne vem, zakaj toliko razburjenja. Bil je zamenjan in dobil led, kot se to vedno zgodi za zaprtimi vrati. Zdaj se je to zgodilo pred očmi javnosti. Vse je v redu," dodaja selektor. Osmino finala bodo Grki igrali v nedeljo, njihov nasprotnik bo Češka.