© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2022 10:39:17

Drama! Dončić želi mami vzeti pravice, ona se ne da! Tu so podrobnosti spora, včeraj je Luka ...

Reuters

Ameriški novinar Marc Stein je razkril izjemno napeto dogajanje med Luko Dončićem in njegovo mamo.

Kot piše eden najbolje obveščenih ameriških piscev (njegov celoten tekst v originalu najdete na tej povezavi), je slovenski košarkarski super zvezdnik v Združenih državah Amerike želel registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC, vendar pa je ta njegov poskus urad za registracijo in vodenje blagovnih znamk in patentov ta poskus zavrnil. Razlog? Pri istem uradu v ZDA je že registrirana blagovna znamka LUKA DONCIC 7, ki jo je leta 2018 ob sinovi privolitvi registrirala njegova mama Mirjam Poterbin. 

Kot je razkril Stein, bi Luka svojo blagovno znamko lahko registriral, če bi njegova mama svojo blagovno znamko preklicala in se ji odrekla, vendar pa Poterbinova po informacijah omenjenega novinarja tega noče storiti. Dončić je zato do tega torka - torej ravno do dneva, na katerega je v Kölnu z igrišča odpihnil reprezentanco Nemčije -, imel čas vložiti zahtevo preklic in ukinitev mamine blagovne znamke. Kar je tudi storil, kot je Steinu potrdila Lukova odvetniška pisarna. 

"Moram gledati naprej, ob tem ko rastem kot igralec in kot oseba. Zame je zato pomembno, da sam nadziram svojo blagovno znamko in se osredotočim tudi na vračanje svoji skupnosti," je Dončić sporočil Steinu v posebni izjavi. Ta novinar je iz svojih virov tudi izvedel, da Luka prav tako nima nadzora nad blagovno znamko LD77 in nad spletno stranjo lukadoncic.com, ki sta v skupnem nadzoru mame Mirjam in njenega (nekdanjega?) partnerja Borisa Požega. 

Lukov cilj je prevzeti nadzor tudi nad tem vidikom trženja svoje podobe in nasploh priti v položaj, v katerem bi - tako Stein - v popolnosti nadzorov vse povezano s trženjem svojega imena, začetnic in številk. "Luka raste v pametnega mladega poslovnež in zdaj preprosto želi poskrbeti za to, da bi imel popoln nadzor nad svojim 'brandom'. Zagotavljam pa, da je v Nemčiji stoodstotno osredotočen na Eurobasket. Je rojen tekmovalec in njegova absolutna prioriteta je voditi svojo reprezentanco," pa je Steinu povedal generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenija Radoslav Nesterović.  

Zanimivo je, da so se o tem, zakaj se je Luka v zadnjem obdobju povsem oddaljil od mame in močno izboljšal svoje odnose z očetom Sašo, s katerim v prvi fazi svoje NBA kariere praktično ni imel stikov, v teh dneh glasno spraševali tudi vodilni nemški mediji. V prvi vrsti sloviti Bild v članku, ki ga najdete na tej povezavi.   Objavil ga je v torek popoldne – a tudi to ni vplivalo na Luko, njegovo osredotočenost na Slovenijo in njegove predstave. Kar je na isti dan najbolje dokazal ravno na obračunu z Nemci.