© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.09.2017 20:41:15

ULTIMATIVNI POKLON KOKOŠKOVU IN DONČIĆU! Veliki Željko Obradović selektorja in mladeniča dvignil v nebo

Reuters

Ko govori trenerska legenda Željko Obradović, vsi pozorno poslušajo. Še posebej, ko se razgovori o slovenski reprezentanci.

Seveda ni treba poudarjati, da gre za enega najboljših trenerjev na svetu, zato je njegovo mnenje tako iskano. Za 24 ur je namenil nekaj minut slovenskim privržencem košarke in odgovoril na vprašanji o selektorju Igorju Kokoškovu ter o čudežnem dečku svetovne košarke Luki Dončiću.

kokoskov
fiba

"Iskrene čestitke Igorju za vse, kar je napravil s slovensko reprezentanco. Za mnoge je to morda presenetljivo, a zame Kokoškov kot trener ni nikakršno presenečenje. Bil je pomočnik jugoslovanske reprezentance in vselej sva v stiku. Na parketu deluje zelo mirno, ne vem sicer, kako je vse skupaj videti v njem, toda v vsakem primeru ima velike zasluge za uspeh slovenske reprezentance skupaj z igralci ter strokovnim štabom."

profimedia-0349715559 (1)
Luka Dončić
Profimedia

Še bolj kot Kokoškova pa je v nebo dvignil 18-letnega Luko Dončića. "O njem si mislim le vse najboljše. Fant je videti precej zrelejši kot kažejo njegova leta. Zelo pametno in zrelo razmišlja in je eden redkih, ki pri košarki uporablja svojo glavo. In ker to počne in mu je to nekaj naravnega, je že pri teh letih postal tako dober košarkar. Nikomur ne pusti, da vpliva na njegovo igro, vse odločitve sprejema sam in to ga loči od ostalih mladih igralcev."

Nedvomno je s tem pripomogel tudi zlatemu uspehu slovenske košarkarske reprezentance.