© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.09.2017 18:54:32

TO JE TO, to je ultimativna primerjava. LUKA DONČIĆ JE NOVI...

fiba

Novi Dražen? Morda novi Kukoč? Ali pa novi Bodiroga? Tudi lahko, toda Luka Dončić po slogu igre še najbolj spominja na nekega drugega košarkarskega velikana.

Vse odkar je zakorakal na veliko sceno, se o Luki Dončiću govori kot o naslednji veliki stvari evropske košarke, po predstavah na letošnjem Eurobasketu le še toliko bolj. Ljudje pri tem tekmujejo, da bi potegnili čim bolj originalno vzporednico s košarkarskimi velikani iz preteklosti.

V zadnjih dnevih, tednih in mesecih smo tako lahko brali, da je Luka novi Dražen Petrović, spet drugi v njem vidijo novega oziroma drugega Kukoča, pa Bodiroga... Ena bolj originalnih vzporednic je luč dneva ugledala v četrtek pozno zvečer, po še eni sijajni tekmi, ko sta ga dve podaji ločili od trojnega dvojčka. Luka Dončić je novi Larry Bird. Kapo dol za domislico.

V njegovi igri je resnično nekaj ali precej "birdovskega". Ni najhitrejši, a nihče ga ne bo prehitel. V višino meri dobra dva metra, a deli podaje kot organizator igre. Ni najvišji na igrišču, a nihče ne bo zbral več skokov od njega. Predvsem pa deluje izjemno racionalno, vidi dve, tri poteze vnaprej. Kot Larry, legenda Keltov iz Bostona.