© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.09.2017 21:22:18

NORIŠNICAAAA! SLOVENIJAAAA! Več kot zmaga, več kot KOLAJNA, več kot FINALE! To je bilo UNIČENJE!

Goran Dragić
Goran Dragić
Eurobasket

Kar se je zgodilo v Istanbulu, bo za vedno z zlatimi črkami zapisano v zgodovino slovenskega športa.

Sanje. Več kot sanje. Sanjska ekstaza. Slovenija je po veličastni zmagi nad Latvijo v četrtfinalu še nadgradila svojo podobo v polfinalu proti mogočni, za mnoge nepremagljivi Španiji. že prej razpoloženim Slovencem se je priključil še preostanek ekipe, Slovenija je igrala kot v transu in prišla do zgodovinske zmage z nezemeljskih 92:72. Slovenski košarkarji tako že imajo najmanj srebrno kolajno, prvo v zgodovini. V finalu pa bodo igrali proti zmagovalcu tekme Srbija - Rusija.  

Tokrat je v prvi vrsti navdušila neverjetna ekipna predstava slovenske izbrane vrste, saj so si akterji proti aktualni evropskim prvakom tako zasluge v boju kot dosežene točke razdelili na resnično neverjeten način. Do visoke zmage, ki bi zlahka bila še višja, je pripeljala velika skupina enako razpoloženih fantov. Randolph in Dragić sta dosegla po 15 točk, Prepellič 13, Vidmar 12, Dončić 11 in tako naprej. 

Resnično fantastična predstava bo za vedno ostala zapisana v analih, pa naj se nedeljska finalna tekma konča kakorkoli. Ste pa lahko prepričani, da bo ta ekipa šla na zmago. Na še eno uničenje. Na še eno sanjsko predstavo. Vzeli bodo srebro, če bo treba. A ne bodo se nikoli z njim zadovoljili vnaprej. Vnaprej hočejo le zlato. Ga sanjajo. Ga želijo. Ga sami od sebe zahtevajo. Poklon pred to skupino fantov, poklon!