© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.09.2017 19:40:29

Branilci naslova zanesljivo do četrtfinala z Nemci, diši po polfinalu Slovenija – Španija

Po Latviji in Srbiji se je v četrtfinale letošnjega evropskega košarkarskega prvenstva uvrstila tudi Španija, ki je v današnji tretji tekmi premagala Turčijo s 73:56. Branilka naslova z zaključnega turnirja pred dvema letoma v Franciji se bo v četrtfinalu pomerila z Nemčijo, ki je v soboto izločila Francijo in slavila s 84:81.

Pred drevišnjo zadnjo tekmo osmine finala med Hrvaško in Rusijo so znani že trije četrtfinalni pari. Slovenija, ki je v osmini finala zanesljivo premagala Ukrajino z 79:55, se bo za preboj med štiri pomerila z Latvijo, druga para pa sta Nemčija - Španija in Srbija - Italija. Zmagovalko drevišnje tekme v četrtfinalu čaka Grčija.

Španci so pred začetkom zaključnega turnirja veljali za glavne pretendente za zlato odličje, kar dokazujejo tudi na parketu. V skupinskem delu v romunskem Cluju so dosegli pet zmag, potem ko so premagali Hrvate, Črnogorce, Madžare, Čehe in Romune, ter imajo ob Slovencih edini 100-odstotni izkupiček na letošnjem prvenstvu.

Svoje skrbno negovane košarkarske mišice so izbranci italijanskega strokovnjaka na španski klopi Sergia Scariola pokazali tudi na dvoboju proti gostiteljem zaključnih tekem v Istanbulu. Najbolj učinkovit igralec španske izbrane vrste na današnji tekmi je bil Ricky Rubio s 15 točkami, po 11 sta jih dosegla izkušena Pau Gasol in Sergio Rodriguez. Pri Turkih je bil najbolj učinkovit Furkan Korkmaz z 20 točkami, Melih Mahmutoglu jih je dosegel deset.