© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
05.09.2015 18:17:00

Markoišvili pred Slovenijo: Zmaga ali pot domov

Arsen Perić

Nekdanji član Uniona Olimpije Manučar Markoišvili ve, da je tekma s Slovenijo za Gruzijo morda že odločilna.

Gruzijci so v prvem krogu nekoliko nepričakovano izgubili z Nizozemsko. "Ne bi rekel, da smo zaradi poraza šokirani, saj so Nizozemci dobra ekipa, ki igra dobro košarko, to smo vedeli. Vseeno pa smo sami krivi za poraz. Preveč ležerno smo šli v tekmo, naredili veliko napak. A kljub temu smo imeli priložnost za zmago, sam pa prevzemam največjo odgovornost za poraz, saj nisem vrgel takrat, ko bi moral, ampak šele v drugem poskusu, ko met ni bil tako čist," je Markoišvili opisal poraz z oranžnimi levi.

V Ljubljani je bil med letoma 2004 in 2007, a po osmih letih še ni pozabil našega jezika. "Seveda, lahko tudi po slovensko," se je nasmehnil ob vprašanju, če še pozna kakšno slovensko besedo, a pogovor vseeno nadaljeval v angleščini. Osemindvajsetletni branilec Slovenijo izjemno spoštuje. "Zelo težko bo. Slovenija je precej bolj izkušena od nas. Če ne bomo igrali 110-odstotno, nimamo možnosti."

Z
aveda se, da bi lahko bil današnji obračun za njegovo reprezentanco že biti ali na biti. "Zdaj je to najbolj pomembna tekma. Ali bomo zmagali ali pa bomo bolj ali manj že na poti domov," je dejal in nato dodal, da je vprašanj o Sloveniji dovolj. "Razmišljam samo o Gruziji, o naši igri," je še pribil in odšel v garderobo.

PAČULIA: VSI PRI SLOVENIJI SO NEVARNI
Pod košem Gruzije bo glavno nevarnost Sloveniji predstavljal Zaza Pačulia. "Psihična priprava je zelo pomembna, turnir se odvija hitro, seveda moraš biti tudi telesno dobro pripravljen. Proti Nizozemski smo naredili veliko napak, tako v napadu kot obrambi. S Slovenijo moramo igrati veliko bolje," je dejal center, ki je nazadnje igral za Milwaukee, odslej pa bo član Dallasa. "Slovenijo smo gledali na nekaj tekmah, bili smo na pripravah v Sloveniji. Igra trdo, ima zelo dobro moštvo, odlično pokrito na vseh položajih. Ni pomembno, kdo je na parketu, vsi so nevarni."