© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.06.2015 20:24:00

Američan v slovenskem dresu (video)

Reuters

Do prve tekme slovenske reprezentance na EuroBasketu nas ločijo skoraj natanko trije meseci.

Petega septembra se bo Slovenija v Zagrebu pomerila s Hrvaško, selektor Jure Zdovc pa bo čez dva tedna objavil senam igralcev, na katere računa na zboru najboljših reprezentanc stare celine.

Zdi se, da bo letos po štirinajstih letih in Arielu McDonaldu slovenski dres znova oblekel Američan. Tokrat bi to lahko bil Bryant Dunston, 29-letni in 203 centimetre visoki član Olympiakosa, ki igra na pozicijah štiri in pet.

Dunston za aktualnega evropskega podprvaka igra dve sezoni, v obeh pa je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca evrolige. Podatek, ki je zelo pomemben, če poznamo selektorja Zdovca. Slednji namreč že od nekdaj zagovarja idejo, da vse izhaja iz čvrste obrambe. Američana odlikuje tudi zelo dober skok.

Sicer pa je Dunston po koncu študentske kariere za dve leti odšel v Južno Korejo (2008-2010), od tam ga je nato pot vodila v solunski Aris (2010/11), izraelska Bnei HaSharon in Hapoel Holon (2011/12), sezono pred prihodom k Olympiakosu pa je branil barve italijanskega Vareseja.

Če bo Dunston res oblekel dres s slovenskim grbom na prsih, to pomeni, da bo zasedel edino mesto, ki pripada naturaliziranemu igralcu.