© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.09.2014 12:23:01

Razkol v hrvaški reprezentanci?

Nikola Miljković

Izbrana vrsta Hrvaške je bila ena od štirih v skupini B, ki so jim poznavalci pred začetkom svetovnega prvenstva napovedali uvrstitev v osmino finala. Poleg naših južnih sosedov naj bi se v izločilne boje uvrstile še Grčija, Argentina in Portoriko.

Vendar pa se je situacija v Sevilli nekoliko zakomplicirala. Po štirih krogih je jasno, da se zgoraj omenjene napovedi ne bodo uresničile. Za pravo malo senzacijo je poskrbel Senegal, ki si je z zmagama proti Hrvaški in Portoriku že pred današnjim zadnjim igralnim dnevom priigral vozovnico za osmino finala.

To pomeni, da bo eden od favoritov tekmovanje končal že po skupinskem delu. Kdo bo to, bosta v medsebojnem obračunu odločila Hrvaška in Portoriko.

Po porazu s Senegalom so iz Španije prišle novice, da je prišlo do razkola v hrvaški izbrani vrsti. To niti ni presenetljivo, saj je (bila) napetost med igralci prav gotovo zelo visoka, dodatno pa se je dvignila pred včerajšnjim dvobojem z Grčijo.

Govorilo se je celo o tem, da naj bi vsaj eden izmed igralcev zahteval odstop selektorja Jasmina Repeše. Poraz z Grčijo zanesljivo ni prav nič pomagal pri dvigu vzdušja v slačilnici, kljub temu pa so hrvaški mediji danes sporočili, da je tiskovni predstavnik tamkajšnje košarkarske zveze govorice o razkolu demantiral in govorice označil kot veliko neumnost. Vendar pa nas stari pregovor uči, kjer je dim, je tudi ogenj ...