© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
24.09.2024 23:42:31

Je možno, da Vlade Divac na naboru lige NBA ni izbral Luke Dončića zaradi spora z očetom Sašo?

Profimedia

Vlade Divac je veliko ime srbske košarke.

Za njim je dolgoletna NBA-kariera, po njej pa je danes 56-letnik v Sacramentu prevzel funkciji direktorja in športnega direktorja. V tej vlogi je bil tudi leta 2018, ko je prišlo do znamenite odločitve o tem, da na naboru ne izbere Luke Dončića. Namesto Slovenca se je odločil za Marvina Bagleyja, ki pa ni Dončiću v naslednjih letih segel niti do kolen.

Divcu so v prejšnjih letih mnogokrat očitali to odločitev, večkrat se je tudi že 'zagovarjal' zaradi nje. Večinoma jo je utemeljil s tem, da je v Sacramentu imel De'Aarona Foxa, ki naj ne bi bil kompatibilen z Dončićem. O tem je spet govoril tudi v intervjuju za hrvaški Index, v katerem je beseda nanesla tudi na to, če je res bil razlog, da ni izbrale Luka spor z njegovim očetom Sašo.

"Ah, kje pa! To so navadne novinarske neumnosti. Sašo zelo dobro poznam, imam ga rad in ga cenim. Ko je bil Luka majhen, je celo igral v Kraljevu za Slogo (klub, v katerem je Divac začel profesionalno pot o.p.). Taka trditev je res nesmiselna. Spremljam Luka in vidim, da gre po pravi poti Moral pa bo paziti na svoje telo," je odgovoril Divac.