© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.07.2023 16:26:54

Ste videli, kaj je uspelo Stephu Curryju? In kako se mu je potem 'snelo' (video)

Profimedia

Štirikratni prvak lige NBA, enkrat MVP finalne serije, dvakrat najkoristnejši igralec lige ter devetkrat udeleženec tekme vseh zvezd je že zaradi vsega naštetega eden najboljših košarkarjev na svetu v vsej zgodovini, a tokrat blesti v nekem povsem drugem športu.

Stephen Curry ne zna dobro rokovati le košarkarsko žogo, ampak preklemansko dobro vihti tudi palico za golf. Na igrišču Edgewood Tahoe namreč skupaj z očetom in bratom blesti na golf-turnirju za slavne ('American Century Championship') v Statelinu v Nevadi, predvsem pa se dobro zabava.

Tako kot 35-letni organizator igre Golden Stata dosega koše iz velike oddaljenosti, je tokrat tudi žogico za golf iz velike oddaljenosti poslal neposredno v luknjo. Na tem tekmovanju je to udeležencem doslej s prvim udarcem uspelo le petkrat v zgodovini, tokrat je bil Curry natančen iz 139 metrov - direktno v sedmo luknjo. V slednjo se je žogica skotalila s prvim udarcem sploh prvič doslej.

"To je bilo noro. Čeprav je videti, da je bil udarec dober, nikoli ne morete pričakovati, da boste kar zadeli luknjo. Videl sem polno rok v zraku, potem pa se mi je pred očmi stemnilo," je dejal Curry o svojem udarcu, po katerem je evforično tekal po zelenici.