© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.02.2023 07:38:38

Neverjetno, a resnično! Nima nog, pa vseeno igra za srednješolsko ekipo (video)

Fant se je rodil brez nog, a se je vseeno uvrstil v srednješolsko košarkarsko ekipo.

Ekipa Moore Middle iz Louisvilla v Kentuckyju je nekaj posebnega. V svojih vrstah ima 13-letnega Josiaha Johnsona, ki košarko igra kljub temu, da nima – nog. Zanimivo, fant je pred tem zavrnil možnost, da bi igral v invalidskem vozičku, češ da bi bilo to prelahko. Želel je dokazati, da zmore.

Soigralci so povedali, da je začel drugim jemati žogo, preigravati in metati na koš. "Tudi meni jo je enkrat ukradel. Nisem mogel verjeti, bil sem jezen. Pomislil sem, da je z nami Steph Curry in da se z nami šali," je dejal eden od njih.

"Prav on je ustvaril ekipo. Nismo ga uvrstili, ker bi se nam smilil," je pristavil trener in dodal: "Pride na vsaki trening in da vse od sebe."

Johnson uspe tudi ujeti kakšno od žog, če kdo zgreši met na koš. Sicer dobro podaja, nedavno pa je dosegel celo trojko za zmago v zadnjih sekundah tekme. "To je bil trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabil," je izjavil njegov soigralec.

Trinajstletni deček, ki očitno ne vidi nikakršne ovire, si je postavil povsem enostaven cilj. "Želim narediti tiste stvari, za katere mislijo, da jih ne zmorem." V mlajših letih je treniral gimnastiko, a košarka je bila vselej njegova ljubezen. Njegova mama pravi, da je bil vedno zelo tekmovalen in samozavesten.