© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.02.2022 06:18:08

BOMBA IZ ZDA! Veliki zvezdnik zapušča Dallas in Dončića, prihaja pa nekdanji član OLIMPIJE!

Profimedia

Latvijski center Kristaps Porzingis ni več soigralec slovenskega košarkarskega virtuoza Luke Dončića pri Dallasu. Vodstvo teksaške ekipe je 221 cm visokega Porzingisa poslalo v Washington v zameno za organizatorja igre Spencerja Dinwiddieja in nekdanjega člana ljubljanske Olimpije - Latvijca Davisa Bertansa.

Ameriški ESPN je zapisal, da 35-letni slovenski košarkar Goran Dragić ni več član Toronta. Kanadska ekipa se je zadnji dan prestopnega roka s San Antoniom dogovorila za kadrovsko zamenjavo, ob tem pa si je Toronto pridobil še pravico prvega izbora na letošnjem naboru NBA. Iz ameriškega Teksasa sta se v Kanado odpravila Thad Young in Drew Eubanks.

Isti vir navaja, da bo bržkone prišlo do odkupa Dragićeve pogodbe, s čimer bi Slovenec postal prost igralec, za njegove usluge naj bi se najbolj resno zanimali pri Dallasu, Milwaukeeju, Chicagu in Los Angeles Clippers.

ESPN in The Athletic sta tudi zapisala, da bo James Harden v prihodnje igral za Philadelphio. V nasprotno smer naj bi se odpravil Avstralec Ben Simmons, v kadrovsko menjavo pa na bi bila vključena še dva igralca Philadelphie - Seth Curry in Andre Drummond.