© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.01.2022 01:40:22

Zvezdnik lige NBA plačal KAZEN tudi za nasprotnega igralca, ki si je NE MORE PRIVOŠČITI

Profimedia

Neverjetno, a resnično. Fanta sta pred dnevi med tekmo Philadelphia - New Orleans dobila tehnični napaki, a obe kazni bo poravnal le - Joel Embiid.

Za zvezdnika Philadelphie, ki se lahko pohvali z letno plačo v višini 31,6 milijonov dolarjev, v naslednjih letih pa se bo povečala skoraj do 50 milijonov, finančna kazen seveda ne predstavlja nikakršnega problema. Za razliko od Embiida je član New Orleansa Jose Alvarado v povsem drugi situaciji. Novinec igra s tako imenovano dvojno (two-way) pogodbo in prejema le polovico minimalne plače, ki velja za ligo NBA. Za nameček lahko v kateremkoli trenutku dobi odpoved, s čimer bi se zanj pritok denarja povsem zaustavil.

No, na srečo mu denarne kazni zaradi tehnične napake ne bo treba poravnati. Alvarado je pojasnil, kaj se je točno zgodilo. "Sodniku sem rekel: 'Človek, dobro veš, da si ne morem privoščiti tehnične napake. Zakaj mi jo daješ?' No, Embiid se je zelo izkazal. Po tekmi me je kontaktiral in se izkazal za velikodušnega človeka. Plačal je tudi mojo kazen."