© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
10.12.2021 13:45:37

Tako pravi SELEKTOR! Kaj Dončiću preprečuje, da bi bil številka ena? Da bi to dosegel, bi moral ...

Reuters

Zelo neposredne besede iz ust znanega trenerja.

V videopodcastu hrvaškega časnika SN je tokrat kot gost nastopil selektor naših južnih sosedov Veljko Mršić. Beseda je tekla o marsičem, predvsem o problemih, ki jih ima hrvaška (reprezentančna) košarka, ob koncu pa je nanesla tudi na ligo NBA oziroma na Luko Dončića.

Voditelj je postavil vprašanje, če lahko Dončić postane najboljši košarkar s teh prostorov vseh časov. "Lahko," je takoj odgovoril Mršić in dodal: "Zdaj je eden najboljših na svetu. Če je brezhibno telesno dobro pripravljen, je že zdaj definitivno najboljši na svetu. Fizična pripravljenost mu preprečuje, da bi bil številka ena."

Pozneje je Mršić govoril tudi o tem, da ga je pred naborom leta 2018 poklical GM Dallasa Donnie Nelson in ga spraševal o Dončiću. "Rekel sem mu, naj ga vzamejo, če lahko pridejo do njega, saj nisem mislil, da bi bil lahko izbran šele peti, kot je izbiral Dallas. Rekel sem mu, da bo imel tak vpliv na ekipo, kot ga je imel LeBron James včasih na Cleveland. Če je fizično pripravljen, je številka ena. To, kar dela on, ne more nihče," je še povedal Mršić.