© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.11.2021 09:00:37

Ufff, to pa je RAZKRITJE! Da, takšen vodja je DONČIĆ, soigralec po zmagi pokazal, kaj mu pomeni Slovenec!

Reuters

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA zabeležili že sedmo zmago.

Ekipa Dallas Mavericks je v ligi NBA v noči na torek s 108:92 premagala New Orleans. Ob novi odlični predstavi Luke Dončića, ki je bil s 25 točkami prvi strelec tekme, navijače veseli tudi dejstvo, da Dallas kaže vse boljše ekipne predstave. Tokrat je eno pomembnejših vlog odigral Jalen Brunson, ki se je izkazal v ključnih trenutkih, na koncu pa je bil s 17 točkami drugi strelec Dallasa.

Predvsem Brunson je v navezi z Dončićem dokazal, da je pripravljen na večjo vlogo v ekipi, po tekmi pa je dejal, da se vse skupaj začne zunaj parketov. "Mislim, da se vse skupaj res začne z odnosom, ki ga imava izven igrišča. Sem sva prišla isto leto, tako da sva se dodobra spoznala v zadnjih štirih letih. Zaupa mi, to je to. Seveda pa tega zaupanja ne smem vzeti kot nekaj samoumevnega, mi pa daje samozavest."

Trener Jason Kidd je pohvalil celotno ekipo, predvsem zaradi dobro opravljenih nalog v obrambi. "Nikoli ni lahko ekipo obdržati pod 100 točkami. Obramba je bila ključna za zmago. Obenem je tudi klop naš močan adut. Vsi, ki zaigrajo s klopi, lahko prinesejo nekaj novega, resnično verjamem, da je tudi to del naših uspešnih nastopov," je še dejal Kidd. Naslednja tekma Mavericks čaka v noči na četrtek, ko bodo gostovali pri Chicago Bulls (7-3).