© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.06.2021 08:38:38

Dončić, si pripravljen? Dallas ima NOVEGA TRENERJA, ki je zvezdnikom poslal JASNO SPOROČILO: Komaj čakam, da ...

Dallas ima novega trenerja.

Že nekaj dni je jasno, da je Jason Kidd novi trener Dallasa, ponoči po slovenskem času pa smo dobili tudi uradno potrditev. Nekdanji izjemni in vsestranski košarkar se je z mesta pomočnika trenerja pri Los Angeles Lakersih preselil k Dallasu, kjer je prevzel mesto glavnega trenerja. Z njim je prišel tudi novi generalni direktor Nico Harrison.

Moštvo slovenskega zvezdnika Luke Dončića je najnovejši okrepitvi svojim navijačem predstavilo pred nekaj urami, Kidd pa je ob tem dejal: "Dallas mi je kot igralcu pomenil ogromno, rad bi se zahvalil Marku Cubanu, ki mi je ponudil priložnost, da se vrnem v vlogi glavnega trenerja. Komaj čakam, da začnem delati s to mlado, lačno in neverjetno talentirano ekipo, s katero si želim še naprej graditi zmagovalno zapuščino te organizacije."

Kidd velja za legendo kluba, saj je bil eden tistih, ki so leta 2011 Dallas popeljali do zgodovinskega naslova prvaka lige NBA, ob tem pa se lahko pohvali s številnimi drugimi uspehi, med drugim je desetkrat zaigral na tekmi zvezd, petkrat je bil član najboljše začetne peterke, njegov dres s številko pet pa je New Jersey Nets (danes Brooklyn Nets) leta 2013 upokojil.