© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.01.2021 11:58:45

BIZARNO! V nasilnih protestih v ZDA sodeloval tudi nekdanji IGRALCE BARCELONE! Gre za ... (foto)

Vdor Trumpovih privržencev v sedež ameriškega Kongresa
Vdor Trumpovih privržencev v sedež ameriškega Kongresa
Screenshot

Nekdanji član Barcelone je sodeloval v protestih v Washingtonu.

Sredini protesti v Washingtonu so močno razburkali svetovno javnost. Svet je bil priča dogodkom, ki so dvignili ogromno prahu, protestniki so se sprehodili v Kapitol in povzročili ogromno škode, v nasilnih protestih pa so štiri osebe umrle.

V Washingtonu je bilo več deset tisoč protestnikov, podporo ameriškemu predsedniku v odhodu Donaldu Trumpu pa je izrazil tudi nekdanji ameriški košarkar. Danes 56-letni David Wood je pripotoval z drugega konca države, da bi se udeležil protestov proti domnevnim nepravilnostim na volitvah za novega predsednika Združenih držav Amerike, na družabnih omrežjih objavljal posnetke s protesta, ko so stvari ušle izpod nadzora, pa je vse skupaj izbrisal in izrazil obžalovanje, da je sodeloval na takšnem sramotnem dogodku. Dodal je še, da je prišel moliti in podpreti Trumpa, ne pa protestirati.

Wood je sicer kar 20 let igral košarko, si nadel dres številnih dresov iz lige NBA in Evrope, eno sezono pa je igral tudi za Barcelono. Leta 1998 je igral tudi na svetovnem prvenstvu, v Grčiji pa je takrat z reprezentanco osvojil tretje mesto.

wood