© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.12.2020 08:50:20

Veterani, UMAKNITE SE! To je nova ZVEZDA lige NBA, ki ga v NEBO KUJEJO tudi NAJBOLJŠI! (video)

Profimedia

Los Angeles Lakersi so v mestnem derbiju lige NBA, kjer branijo naslov, premagali Clippers z 87:81 v večeru, v katerem so se začele pripravljalne tekme na novo sezono.

Ta se bo začela 22. decembra. Od Slovencev bo prvi na parket stopil Luka Dončić, ki bo 23. decembra gostoval pri Phoenix Sunsih.

Za božič bosta prvič v rednem delu zaigrala tudi Goran Dragić in Vlatko Čančar. Slednji bo z Denver Nuggetsi gostil LA Clipperse, Miami Heat pa bo gostoval pri New Orleans Pelicansih.

V pripravljalnem delu bodo v noči na nedeljo Dončić in soigralci gostovali pri Milwaukee Bucksih. Goran Dragić bo z Miamijem prvo tekmo igral 14. decembra, ko bo njegovo moštvo gostilo New Orleans Pelicanse.

V Los Angelesu je uvod novega tekmovalnega obdobja dobila ekipa Lakers, ki je v prejšnji sezoni v velikem finalu ugnala Miami. Zaradi kratkega premora je trener Lakersov Frank Vogel dal dodatni premor kopici igralcem.

Tako med drugimi niso igrali prvi zvezdnik lige LeBron James, Anthony Davis in Španec Marc Gasol. Talen Horton-Tucker je bil z 19 točkami prvi strelec zmagovalcev, eno točko manj je prispeval Kyel Kuzma, pri Clippers je dvomestno število točk zmogel le Paul George (10).