© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.04.2020 14:53:56

REKORDI SE RUŠIJO ... Dokumentarna serija o Michaelu Jordanu in Chicago Bullsih presegla vsa pričakovanja (VIDEO)

Prvi dve epizodi 10-delne dokumentarne serije The Last Dance (Poslednji ples), ki sta bili na ogled v nedeljo zvečer, sta potolkli vse rekorde gledanosti dokumentarnih filmov na TV-postaji ESPN.

Serija je posvečena bržčas najboljšemu košarkarju vseh časov Michaelu Jordanu in njegovim Chicago Bullsom, s katerimi je med letoma 1991 in 1998 osvojil šest naslovov prvaka lige NBA.

ESPN je objavil uradne podatke - povprečna gledanost prvih dveh epizod je bila 6,1 milijona gledalcev. Prvo si je ogledalo 6,3, drugo pa 5,8 milijona. Dozdajšnji rekorder je bil dokumentarec o Bou Jacksonu, ki se je v svojem času uspešno ukvarjal tako z ameriškim nogometom kot tudi z bejzbolom. Leta 2012 si ga je ogledalo 3,6 milijona ljudi, skoraj dvakrat manj kot dokumentarec o Jordanu.

Poslednji ples je imel pričakovano največjo gledanost v Chicagu, in sicer 12,1-odstotno. 

JORDAN last dance


Razlog za tako veliko gledanost je Jordanov legendarni status, ki ga tudi po 17 letih od konca kariere še vedno uživa. Obenem velja omeniti, da predvajanje dokumentarne serije ne bi moglo biti v primernejšem terminu, saj zaradi pandemije koronavirusa ni prenosov športnih dogodkov.

Tretja in četrta epizoda bosta na sporedu v nedeljo.