© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.05.2019 11:19:37

KAKŠEN CAR! Nikola Jokić je bil izbran v NAJ PETERKO LIGE NBA, zdaj pa doma počne TOLE! (video)

Odlični srbski center je bil izbran v najboljšo peterko lige NBA v tej sezoni.

Nikola Jokić živi svoje sanje. Je najboljši košarkar Denverja v ligi NBA, prejšnje poletje je podpisal fantastično petletno pogodbo, ki mu bo navrgla kar 148 milijonov dolarjev. In v tej sezoni je pokazal, da je vreden vsakega centa! 

Srbski center je namreč Denver pripeljal najprej v končnico, nato pa tam vse do polfinala, kjer je Denver kar malce nesrečno izgubil proti Portlandu s 4:3. Tudi na individualni ravni je bil Jokić naravnost fantastičen. Sezono je končal z izjemno statistiko. V rednem delu je dosegal 20,1 točk na tekmo, ob tem imel še 10,8 skokov in 7,3 asistenc. V končnici je svoje številke še dvignil. Povprečno je dosegal 25,1 točk, 13 skokov in 8,4 asistenc. 

Za odlično sezono je bil Jokić tudi nagrajen. Izbran je bil namreč v prvo peterko lige NBA, ki jo poleg srbskega centra tvorijo še Steph Curry, James Harden, Paul George in Giannis Antetokounmpo. 

A kljub temu, da se Jokić počasi prebija med največje zvezde lige NBA, ostaja zelo skromen fant. Tako skromen, da svoje počitnice preživlja doma, v svojem Somboru, kjer - igra košarko! Z lokalnimi mladeniči. Sicer je jasno, da se pri igranju ne trudi kaj preveč, toda vseeno si lahko le predstavljate, kako veseli so mladeniči, ker lahko igrišče delijo z velikim zvezdnikom najmočnejše košarkarske lige na svetu. 

Posnetek, kako Jokić igra košarko na šolskem igrišču si lahko ogledate spodaj. Če se vam videoposnetek ne prikaže, ga lahko vidite tudi TUKAJ.