© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.04.2019 21:17:06

Fenerbahče drugi polfinalist evrolige

Fenerbahče Istanbul je v Kaunasu na četrti četrtfinalni tekmi košarkarske evrolige premagal Žalgiris z 99:82. S tem so se predlanski prvaki v tem tekmovanju po tekmi, na kateri je bil med sodniki tudi Slovenec Matej Boltauzer, s 3:1 v zmagah kot drugi uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo od 17. do 19. maja v Vitorii.

V sredo je to prvemu uspelo Realu iz Madrida Klemena Prepeliča in Anthonyja Randolpha; branilci naslova so prepričljivo dobili serijo s 3:0 v zmagah.

V Litovski prestolnici so pred 15.000 gledalci turški predstavniki uvodno četrtno dobili s 30:16 in nato vodili do konca srečanja, zanesljivo zmago pa so potrdili še v zadnjem delu igre, ki so ga dobili s šestimi točkami razlike. S po 25 točkami sta bila najboljša v vrstah gostiteljev Brandon Davies in Ali Muhammed v ekipi gostov.

V petek bosta še preostali četrti četrtfinalni tekmi. Baskonia Vitoria bo v dvoboju s moskovsko ekipo CSKA doma lovila zaostanek z 1:2. Prav tako bo po zaostanku z 1:2 Barcelona Jake Blažiča doma skušala izenačiti skupni izid v dvobojih proti Anadoluju Efesu iz Istanbula.