© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.03.2019 11:37:55

DIRKA ZA NOVINCA LETA VSE BOLJ ODPRTA: Poglejte, kaj je storil Dončićev veliki tekmec (video)

Reuters

Ne Luka Dončić, onstran Atlantika v zadnjem času blesti tudi njegov tekmec Trae Young.

Zaradi tiste zamenjave na dan nabora, ki je Dončića iz Atlante poslala v Teksas, v nasprotni meri pa je skupaj s potencialnim izborom na naboru 2019 odpotoval Trae Young, bosta njuni imeni vedno povezani. Primerjave pa neizbežne.

V večeru, ko se je Dončić izenačil z Magicom Johnsonom, je Young prehitel Stepha Currya in Michaela Jordana. Za organizatorja igre Hawksov je bila to šesta tekma v sezoni, ko je zabeležil vsaj 30 točk in 10 podaj. S 33 točkami in ducat podajami je bil seveda najzaslužnejši za zmago Atlante v New Orleansu.


Hawksi (27-48) podobno kot Mavericksi (29-45) končnice ne bodo videli, pa so zaključni tedni že naložba za prihodnost. In Young ne v mesecu marcu, ki ga je odprl z 49 točkami na tekmi s Chicagom, pokazal, da Hawski prihodnost lahko gradijo na njem oziroma okoli njega.


Dirka za novinca leta, ki se je še nedolgo tega zdela odločena, je zdaj znova malce bolj negotova. Vsak izbor je v prvi vrsti stvar okusa, a če bi bilo glasovanje danes, bi bržkone še vedno velika večina glasov pripadla Dončiću, ki je za razliko od Younga na tovrstnem nivoju praktično že celotno sezono. Ima pa tudi Young svoje zagovornike in svoje argumente, eden izmed njih je tudi ameriško državljanstvo.