© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.05.2018 09:34:53

Najboljši mladi košarkarji Evrope na NBA kampu na Rogli

V času 29. aprila in 4. maja Rogla ponosno gosti prvi NBA kamp za najboljše mlade košarkarje in košarkarice U14 v Evropi.

Dobrih 50 udeležencev, starih med 13 in 14 let, se v teh dneh bori za mesto v moški in ženski evropski reprezentanci, ki bosta zastopali Evropo na NBA svetovnem košarkarskem prvenstvu, ki se bo decembra letos odvijalo v Orlandu v Združenih državah Amerike.

Udeleženci prihajajo iz kar sedemnajstih evropskih držav, med katerimi so tudi košarkarske velesile Francija, Španija, Turčija, Grčija in Rusija. V teh dneh bodo mladi košarkarji in košarkarje opravljali številne preizkuse svojega znanja in sposobnosti ter se pomerili v različnih tekmah. Le najboljšim – izbranih bo 10 fantov in 10 punc - bo zagotovljeno mesto v prestižni reprezentanci, ki bo v Združenih državah Amerike branila evropske barve.

Zahtevne športne preizkušnje bodo popestrili ambasadorji NBA – Marko Milič, Dino Rađa in Vlado Radmanović, ki bodo obiskali udeležence kampa na Rogli ter jim predajali svoje znanje in izkušnje.

Naj spomnimo, da Rogla in Terme Zreče, s svojim aktivnim življenjskim slogom, prijetno klimo, odlično infrastrukturo in športnikom prilagojenimi storitvami, predstavljata priljubljeno destinacijo za priprave vrhunskih športnikov in da se v Uniturjevih centrih letno na športne uspehe pripravlja okoli 3000 vrhunskih športnikov oz. 120 reprezentanc in ekip.

Značke: nba kamp