© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.12.2017 12:07:38

KAJ TAKŠNEGA PA ŠE NE! Nekdanji član Olimpije in Krke dosegel zgodovinsko trojko, sodnik k okulistu (video)

V športnih arenah vidimo marsikaj - takšne in drugačne sodniške odločitve. In napake se od napak razlikujejo, za nekatere enostavno ni mogoče le odmahniti z roko in reči, da se lahko tudi oni zmotijo. Češ, kdor dela greši...

V Fibini ligi prvakov, torej tistega tekmovanja, v katerem igra tudi Petrol Olimpija, sta se oni dan pomerila serijski belgijski prvak Oostende in nemški Telekom Bonn. Sredi druge četrtine, pri rezultatu 31:30 za domače košarkarje, je nekdanji član zmajev in Krke Dušan Djordjević zakorakal v raketo in se znotraj nje odločil za met na koš tekmeca, žoga je zletela skozi mrežico, sodnik v neposredni bližini pa je visko v zrak dvignil tri prste in priznal trojko.

djordjevic 1
Danes 34-letni srbski košarkar, ki je za Ljubljančane igral v sezoni 2009/10, sezono pozneje pa še za Novomeščane, je tako lastnik trojke z najkrajše oddaljenosti v zgodovini košarke. 


Kaj pa sodnik? Na družbenih omrežjih ga kajpada pošiljajo k okulistu. Za katerega delilca pravice iz priloženega posnetka ni mogoče ugotoviti - ali je to Francoz Nicolas Maestre, Litovec Vilius Maciulaitis ali Latvijec Arnis Ozols.

Zanimivo, na uradni spletni strani tekmovanja so na grafičnem prikazu vseh metov na tekmi, uspešen poskus Djordjevića zarisali izza črte 6,75. Očitno bi bilo treba še koga poslati po nova očala.

In še to: na koncu je bilo 86:84 za Oostende, če pa bi Djordjevicev koš štel dve točki, bi bilo oziroma morali biti 85:84.