© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.10.2017 09:52:29

Junak večera Griffin prehitel sireno

Moštvo Los Angeles Clippers ostaja neporaženo v novi sezoni lige NBA tudi po gostovanju v Portlandu. Košarkarji Clippers so Trail Blazers premagali s 104:103 ter vpisali še četrto zaporedno zmago, prvo zmago v gosteh v novi sezoni. Zmagovito trojko je prispeval Blake Griffin tik pred koncem, ko je prehitel zvok sirene.

Clippers si vrh zahodne konference in lige NBA delijo s San Antonio Spurs, ki na štiri odigranih tekmah v novi sezoni prav tako še niso zabeležili poraza.

Junak večera je bil Griffin, ki je dosegel 25 točk, prav toliko jih je pri domači zasedbi zbral Damian Lillard, a je bil Griffin tisti, ki je na koncu utišal navijače v dvorani Moda Center.

Po slabšem začetku, ko so na uvodnih dveh tekmah dvakrat izgubili, so ritem v nadaljevanju ujeli košarkarji Boston Celtics ter vpisali še tretjo zaporedno zmago. Boston je v gosteh nadigral Milwaukee Bucks s 96:89.

Talisman Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je prvič v sezoni na tekmi zbral manj kot 30 točk, še vedno pa je bil njegov izkupiček impresiven, saj je zbral 28 točk in deset skokov in sedem podaj, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Boston je slavil na krilih razigranega dvojca Kyrie Irving (24) - Al Horford (27), ki sta skupaj prispevala 51 točk svojega moštva.

Junak večera v Memphisu je bil katalonski velikan Marc Gasol, ki je zbral 25 točk in 13 skokov za zmago domače zasedbe Grizzlies, ki je s 96:91 odpravila Dallas Mavericks. Memphis si s štirimi zmagami in enim porazom deli tretje mesto na zahodu skupaj s Houston Rockets. Dallas pa je kot prva ekipa v novi sezoni vknjižila pet porazov za zadnje mesto v zahodni konferenci.

V Chicagu so domači Bulls slavili zmago proti Atlanta Hawks z 91:86 za prvo zmago v sezoni po treh porazih. Sacramento Kings pa so pod domačima obročema vpisali še tretji poraz po vrsti, s 114:106 so bili boljši člani zasedbe New Orleans Pelicans.

Izidi
Chicago Bulls - Atlanta Hawks                  91:86
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks           96:91
Milwaukee Bucks - Boston Celtics               89:96
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 103:104
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans       106:114