© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.05.2017 13:24:52

LeBron med tekmo skočil na pivo, odzvala se je pivovarna (video)

V ligi NBA so se začeli polfinalni obračuni v obeh konferencah, branilci naslova iz Clevelanda pa so v prvi tekmi brez večjih težav premagali Toronto (116:105). Blestel je kajpada LeBron James, ki je dosegel 35 točk in 10 skokov.

Zmaga Clevelanda pravzaprav nikoli ni bila vprašljiva. James si je celo po eni od akcij, ko mu ob izsiljeni osebni napaki ni uspelo doseči še koša, stekel do tribune, kjer je dekle pomembnežem serviralo pijačo, ji iz rok vzel steklenico piva in jo ob velikem navdušenju gledalcev približal k ustom. Vendar ni naredil niti požirka. "Pravzaprav nisem za pivo. Če bi bilo v steklenici rdeče vino, bi ga bolj nagnil," se je bržčas najboljši košarkar na svetu šalil po tekmi. Potem pa pojasnil, kaj se je zgodilo: "Bil sem jezen na sebe, ker sem imel priložnost za koš in še dodatni prosti met, kar pa se žal ni zgodilo. Kar naenkrat sem se znašel ob tem dekletu, ki je imela v roki steklenico piva, pa sem jo zagrabil."

Po tekmi je James plačal 6000 dolarjev, vendar ne zaradi dogodka s steklenico piva, ampak zaradi finančne stiske soigralca. Dahntay Jones se je namreč pred končnico vrnil v ekipo Clevelanda in zdaj prejema veteranski minimum, kar pomeni 9000 dolarjev za celotno sezono. Na tekmi s Torontom je prejel dve tehnični osebni napaki in bil izključen, za to pa v ligi NBA sledi kazen v višini 6000 dolarjev. V le dveh minutah je bil torej ob dve tretjini svoje letne plače.

Glede na to, da LeBron od kluba in sponzorjev prejema stotine milijonov dolarjev, je velikodušno kazen prevzel na sebe. Zanimivo, kazen namesto Jonesa je plačal že v prejšnji sezoni, ko je ta nasprotnega igralca brcnil v mednožje. "Poslušaj, Dahntay, kar je preveč, je preveč. Moraš nehati s tem, saj ne mislim v nedogled plačevati te tvoje preklete kazni," je v smehu dejal James.

Po tekmi pa ni bil razpoložen le James, zaradi dogodka s steklenico piva se je v ospredju znašel lokalni pub, čigar steklenico piva se je večer prej znašla v igralčevih rokah. Pub lokalne pivovarne Great Lakes Brewing Company se je hitro odzval in v torek svojim gostom ponujal za dolar oziroma dva cenejše pivo.