© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
02.05.2016 09:10:34

Kako je Dragić uničil Hornetse (video)

Reuters

Košarkarji Miami Heat so se uvrstili v drugi krog končnice lige NBA. V odločilni sedmi tekmi so pred domačimi gledalci premagali Charlotte Hornets s 106:73, najboljši igralec tekme in prvi strelec pa je bil Goran Dragić, ki je dosegel 25 točk.

Ljubljančan, ki bo ta teden praznoval 30. rojstni dan, je za točko zaostal za osebnim rekordom v končnicah. 25 točk je dosegel ob metu iz igre 11:17, ob tem pa je imel še šest skokov in štiri podaje.

Dragić je to dosegel v treh četrtinah, saj je zadnjo spremljal s klopi. Miami si je namreč po treh delih igre nabral že 30 točk naskoka in trener Eric Spoelstra ni imel potrebe, da bi zadnjih dvanajst minut igral z najboljšimi.

"Priznam, bili smo pod pritiskom," je po tekmi povedal Goran Dragić, ki je prvič v karieri igral odločilno sedmo tekmo. Izkušnje iz playoffa ima iz Phoenixa, za katerega je leta 2011 v dvoboju s Los Angelesom dosegel 26 točk.

"Čestitke mojim fantom kot tudi tekmecu. Igrali so pošteno in naredili so nas boljše. Potrebovali smo tak izziv, da smo pokazali, koliko veljamo," je po tekmi dejal trener Miamija.

Miami se bo v naslednjem krogu končnice pomeril s Torontom, ki je prav tako šele v sedmi tekmi strl odpor Indiane. Zmagal je z 89:84, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjih sekundah, saj se je Indiana po visokem zaostanku v zadnji minuti približala na tri točke minusa. Za Raptors je to prvi preboj v naslednji krog končnice po 2001.

Toronto bo imel prednost domače dvorane, prva tekma pa je na sporedu že v noči s torka na sredo po našem času.

Prvo tekmo v drugem krogu pa so že odigrali branilci naslova Golden State Warriors in premagali Portland s 118:106. Tudi brez Stephena Curryja so bili premočan tekmec; Klay Thompson je dosegel 37 točk, kar je njegov rekord v končnicah, Draymond Green pa je drugič v končnicah zabeležil trojnega dvojčka - 23 točk, 13 skokov, 11 podaj.

Zdravniki naj bi MVP-ju rednega dela danes prižgali zeleno luč za vadbo 5-5, kljub še manjši bolečini v kolenu pa naj bi se Curry na igrišče vrnil konec tedna, ko je na sporedu tretja tekma.