© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.03.2016 22:18:33

Griffin dobil zeleno luč in začel prestajati kazen

Zvezdnik moštva lige NBA Los Angeles Clippers Blake Griffin bi lahko po poškodbi roke spet igral, saj je dobil dovoljenje zdravnikov, da sta poškodbi mišice in kosti zaceljeni. Toda počival bo še štiri tekme, ker mora odslužiti prepoved igranja zaradi udarca člana klubskega osebja.

Konec januarja je namreč Griffin Matiasa Testija v neki restavraciji v Torontu med prepirom udaril v obraz. Zaradi udarca s pestjo, po katerem si je tudi poškodoval dlan, bo prisilno počival na nekaj tekmah in ostal brez sorazmernega dela plače. Nekaj dni po incidentu se je košarkar svoji žrtvi že opravičil.

Kazen, ki mu jo je izrekel klub, začenja veljati šele zdaj, ko je dobil zdravniško zeleno luč za nastope. Prepoved igranja na štirih tekmah bo s seboj potegnila tudi finančne posledice, saj med suspenzom Griffina ne bodo plačevali. Tako bo košarkar ob kar 859.442 dolarjev, letno sicer zasluži 18,9 milijona dolarjev.

Prvič bo prisilno počival na tekmi z Denverjem, že prej pa ni igral na 41 tekmah zaradi poškodbe. V povprečju je pred poškodbo dosegal po 23,2 točke, 8,7 skoka in pet podaj na tekmo. Spet bo lahko igral 3. aprila proti Washingtonu.