© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.02.2016 15:31:47

Zadnje sinove tekme ni želel zamuditi za nič na svetu (video)

Pred leti si je Chip Hooper ogledal skoraj vsako sinovo tekmo, dokler mu zdravniki niso odkrili redke vrste raka. Stanje se je v zadnjh letih močno poslabšalo, bolnišnice praktično ni več zapustil.

Max Hooper študira v Michiganu, kjer igra tudi za tamkajšnjo univerzo. Ponoči na dan tekme pa je prejel klic očeta Chipa, ki mu je sporočil, da bo iz Kalifornije prišel na tekmo. Ta je bila za sina še toliko bolj pomembna, saj je bila njegova zadnja pred domačimi gledalci, saj letos zaključuje s študijem.

Chip zaradi slabega zdravstvenega stanja v Michigan ni mogel odpotovati niti enkrat v zadnjih dveh letih, tokratne tekme pa ni želel izpustiti. Z zasebnim letalom je odletel proti Michiganu, tekmo pa si je ogledal z bolniške postelje, ki so jo v dvorano namestili samo zanj.

In imel je kaj videti! Njegov sin je prispeval štiri trojke in vsega skupaj dosegel 12 točk, Oakland pa je bil boljši od Detroita s 108:97. Takoj po koncu obračuna je Max izpustil tradicionalno rokovanje s soigralci in pozdrave navijačem. Namesto tega je odhitel na tribuno k očetu v objem.

"Že vse od božiča nisem videl svojega očeta. Bil je lep trenutek, nisva se pa veliko pogovarjala. Objela sva se, ob tem mi je pa dejal, da je ponosen na mene," je dejal Max. Za njegovo košarkarsko kariero ima največ zaslug ravno oče, ki mu je predstavil ta šport, skupaj pa sta spremljala hude boje za naslov prvaka lige NBA med Utahom in Chicagom.