© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.02.2016 08:59:45

Prva tekma vikenda zvezd ekipi ZDA

Zach LaVine je dobil tekmovanje v zabijanju.
Zach LaVine je dobil tekmovanje v zabijanju.
Reuters

V Torontu se je začel vikend zvezd košarkarske lige NBA.

V Torontu se je v noči na soboto začel vikend zvezd košarkarske lige NBA. V prvi tekmi je ekipa Združenih držav Amerike premagala Vzhajajoče zvezde s 157:154, v prvi zasedbi je blestel Zach LaVine, član Minnesote, ki se je ustavil pri 30 točkah in sedmih skokih. LaVine si je prislužil naziv najkoristnejšega igralca (MVP).

LaVine je sicer na lanskem All-Staru zmagal v zabijanju, tudi letos bo branil naslov. Če mu bo to uspelo, se bo pridružil Michaelu Jordanu, Jasonu Richardsonu in Natu Robinsonu, ki so do zdaj edini dobili lovoriko za najboljše zabijanje dve leti po vrsti.

Poleg LaVina sta se pri 30 točkah ustavila tudi latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis in Emmanuel Mudiay iz Konga. Točko manj je dosegel Andrew Wiggins, Kanadčan, ki je poskrbel za navdušenje gledalcev v Air Canada Centru. "Bilo je čudovito. Lahko sem igral pred veliko ljudmi, ki jih nisem videl že dolgo časa. Moja družina in prijatelji so me gledali. Lepo je biti spet doma in igrati v domačem kraju," je povedal Wiggins.

Preden pa vikend zvezd doseže vrhunec - to bo nedeljska, 65. tekma zvezd - je komisar lige NBA Adam Silver sporočil, da v Torontu ne bo igral zvezdnik Miamija, katerega člana sta Goran Dragić in Beno Udrih, Chris Bosh. Ta je bil sicer med rezervami ekipe vzhodne konference, vendar si je poškodoval mečno mišico, zato ga bo zamenjal Atlantin Al Horford. Bosh je zaradi poškodbe ostal tudi brez tekmovanja v metu trojk, tu ga bo zamenjal CJ McCollum iz Portlanda.