© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.01.2016 08:25:11

Odstranili so jih iz lige ... ker so predobre?

vszi

Niti predstavljati si ne želimo, kako se žensko moštvo iz Minnesote počuti ob tem, ko so jim prepovedali udejstvovanje v srednješolski košarki. Razlog? Vsaj bizaren, če ne smešen.

Si predstavljate, da imate predobro ekipo, da bi sodelovali v ligi? Če ste imeli v mislih moštvi PSG-ja v francoski ligue 1 ali Golden State Warriorse v ligi NBA. Ne skrbite, oboji ostajajo v svojih ligah.

Takšne sreče pa ni imelo moštvo deklet iz Minnesote, ki jo je vodstvo lige 'vrglo' iz lige, ker so enostavno predobre. Novico so posredovali staršem. V sporočilu za javnost so zapisali, da niso več dobrodošle v Nortwest Suburban Basketball ligi. Kot razlog pa so zapisali, da so igralke preveč tehnično sposobne in igrajo prehitro košarko. Vse pred tako imenovanim all-star dogodkom, kjer bi lahko dekleta še bolj izpostavila svoje sposobnosti. 

"Kaj naj bi igrale slabše, samo da bi bili oni zadovoljni," je povedala Tessa McCarthy za Fox9, ki je novico o predobrih košarkaricah spravil v javnost.

Zdaj so predvsem pri moštvuRogers Area Youth Basketball zaprepadeni z odločitvijo lige. "Nekaj ekip želi bojkotirati tekme z nami in jih predati. Nekateri so rekli, da v tej ligi ne bodo igrali, če bo tam naše moštvo," je povedal trener ekipe Jason Hanauska. 

Še največ možnosti za pritožbo ima moštvo, saj v statutu lige ne obstaja klavzula, da bi se lahko ob takšnih okoliščinah moštvo odstranilo iz lige zaradi tega, ker po znanju odstopa od drugih.