© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.01.2016 10:52:23

Boleč udarec Barcelone Realu (video)

Profimedia

V nogometu vlada veliko rivalstvo med Barcelono in Realom, v košarki ni nič drugače. In Katalonci so včeraj svojemu najhujšemu rivalu zadali boleč udarec.

Veliki španski derbi je bil odigran v četrtem krogu drugega dela evrolige v domači dvorani Real Madrida, pri čemer so bili Madridčani, ki so po prvih treh tekmah imeli razmerje zmag in porazov 2-1 v vlogi papirnatih favoritov. 

Barcelona (1-2) je bila zaradi slabšega začetka drugega dela že malce v škripcih in je nujno potrebovala zmago, na koncu pa je do nje tudi prišla, na najslajši možni način.

Galaktiki so imeli dolgo časa vse pod nadzorom, po prvem polčasu so vodili z 11 točkami naskoka, pet sekund do konca obračuna pa je njihova prednost znašala še eno točko (86:85).

A Katalonci so imeli na voljo zadnji napad, žoga je prišla do najboljšega strelca na tekmi Justina Doellmana (24 točk), ta je stekel mimo Gustava Ayona, se ustavil na metu za dve točke in zadel z zvokom sirene. Za eksplozijo navdušenja med košarkarji Barcelone in za šok med domačimi navijači.

Nad porazom Reala se je naslajal tudi nogometaš Barcelone Gerard Pique, ki je na twitterju zapisal kratko, a zelo pomenljivo sporočilo: "Boooooooom!"