© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.12.2015 07:54:44

Goran Dragić izključen zaradi ugovarjanja

Reuters

Košarkarji Miami Heat so zabeležili šestnajsto zmago v sezoni in se z njo pomaknili na tretjo mesto na vzhodu lige NBA. Pred domačimi gledalci so premagali Portland s 116:109.

Slovenska zvezdnika nista bila med najbolj razpoloženimi igralci. Goran Dragić, ki je moral v tretji četrtini zapustiti dvorano, saj je bil izključen zaradi dveh tehničnih osebnih napak (kot posledici ugovarjanja sodnikom), je dosegel osem točk in imel prav toliko podaj, Beno Udrih pa je prispeval dve točki.

Sodniška trojka je bila ta večer še posebej stroga. Miamiju je podelila štiri tehnične napake, drugo Dragiću bojda samo zaradi vprašanja: "Kaj?"

"To je bilo edino, kar sem rekel sodniku," je po tekmi povedal Dragić, ki pa se je s sodnikom v daljši pogovor zapletel po prvi tehnični napaki. Med obema je minilo manj kot štiri minute. "To je bila moja prva izključitev v ligi NBA. Na tekmah državne reprezentance sem to že izkusil, tukaj pa še ne. Zato sem bil v slačilnici kar malce iz sebe; hodil sem v krogih in sploh nisem mogel gledati tekme. Še dobro, da smo na koncu zmagali," je povedal Dragić.

Zaradi ugovarjanja sodniku je bil kaznovan tudi Dwyane Wade, medtem ko je Hassan Whiteside tehnično napako prejel zaradi pretiranega veselja po dveh uspešnih blokadah.

Za Miami je to četrta zmaga na zadnjih petih tekmah, novi priložnosti za izboljšanje niza pa bo imel v prihodnjih dneh, ko bo gostil še Detroit in New Orleans.

Portland, pri katerem je izstopal Damian Lillard z 32 točkami, je vodil ves prvi polčas, v nadaljevanju pa je prišla do izraza kolektivna igra gostiteljev. Razen Dragića so vsi člani začetne peterke dosegli deset ali več točk. Chris Bosh jih je zbral 28, Hassan Whiteside pa 22.

DOMA ZMAGAL LE CLEVELAND
Na sedmih sinočnjih tekmah je poleg Miamija doma slavil le še Cleveland. Najslabšo ekipo lige Philadelphio je premagal s 108:86. Na ostalih prizoriščih so zmagali gostje; Minnesota v Brooklynu, Milwaukee pri Phoenixu, Atlanta z Orlandom, Sacramento v Torontu in New Orleans v Denverju.

* Izidi:
Miami Heat - Portland Trailblazers                     116:109
(Goran Dragić 8 točk, 8 podaj v 27 minutah za Miami)
(Beno Udrih 2 točki, 2 podaji v 20 minutah za Miami)
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves                  85:100
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76-ers              108:86
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks                          95:101
Orlando Magic - Atlanta Hawks                          100:103
Toronto Raptors - Sacramento Kings                      94:104
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans                  125:130