© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.09.2015 20:38:29

Še pomnite Muggsyja Boguesa? Naj vas nanj spomnimo z njegovim vnukom (video)

vszi

Le kdo se ne spomni nizkoraslega Muggsyja Boguesa, ki je v ligi NBA igral kar 14 sezon. Še vedno je znan kot najnižji košarkar v zgodovini najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu.

A ta zgodba ni povezana z njim. Je samo opomnik in primerjava za njegovega vnuka, ki košarko igra v osnovni šoli. Po videu sodeč je podedoval kar nekaj dedkovih genov. Najverjetneje bo 11-letni Samartine Bogues zrasel precej višje od dedkovih 160 centimetrov, poleg tega pa že pri tako zgodnji starosti premore obilico košarkarskega znanja. S klikom na spodnjo povezavo si lahko ogledate tudi, kako se v ameriški košarki prebija sin slavnega Shaquilla O'Neala 15-letni Shareef.

Da ne bomo ravno ugibali, ali bo mladi fantič kdaj uspel v ligi NBA, kot je Muggsy, pa lahko vsaj upamo, da se bo priimek Bogues znova pojavil v povezavi z ligo NBA vsaj z naborom. Je namreč letnik 'nabora 2023' in če se bo razvijal še naprej, bi ga lahko takrat na naboru katera od ekip tudi vzela pod svoje okrilje.

V prispevku lahko najprej najdete posnetke Samartina Boguesa, pod njim pa še kolaž nekaterih izjemnih potez dedka Muggsyja.