© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.07.2015 14:03:12

Llull dokazal, da ni vse v milijonih

Euroleague

Medtem ko v ligi NBA košarkarji podirajo rekorde s podpisovanjem milijonskih pogodb, je eden najboljših evropskih igralcev zavrnil precejšen kupček dolarjev. Sergio Llull je namreč podaljšal zvestobo evropskemu prvaku Real Madridu in s tem zavrgel vsaj tri milijone dolarjev, kolikor jih bi več zaslužil v ZDA.

Najboljši igralec finala španskega prvenstva in organizator igre španske reprezentance bo v Madridu ostal za nekaj manj kot tri milijone evrov na sezono. Bo celo samo drugi najbolje plačani igralec v Realu Madridu - za Rudyjem Fernandezom, hkrati pa ne bo postal najbolje plačani novinec v zgodovini lige NBA.

Houston je bil pripravljen plačati 21 milijonov dolarjev za tri sezone, s čimer bi Llull presegel dosedanja najbolje plačana novinca, Nikolo Mirotića (5,5) in Andrewa Wigginsa (5,5), ki je bil lani prvi izbor nabora.

Si je pa 27-letni Llull nekoliko znižal odškodnino v primeru odhoda v drug klub, ki je bila doslej pet milijonov evrov in ki je bila že lani glavna prepreka za uresničitev želje Houstona.