© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
20.05.2015 18:36:46

Nespoštovanje prineslo slabo karmo (video)

vszi

Sinoči se je začel finale zahodnega dela lige NBA.

V njem moči merita najuspešnejši ekipi rednega dela sezone na Zahodu Golden State in Houston. V torek zvečer sta se moštvi srečali v dvorani Oracle Arena v kalifornijskem Oaklandu. Uspešnejši so bili domači Bojevniki, ki so slavili s 110:106 in v zmagah povedli z 1:0.


Zanimiv trenutek pa se je zgodil pred samim začetkom dvoboja, ko moštvi določita po enega svojega košarkarja, ki se nato na sredini pozdravi s tekmecem. Omenjeno nalogo je pri domačih (pričakovano) opravljal njihov najboljši posameznikin tudi kapetan Stephen Curry. Pri gostih bi pričakovali, da bo to nalogo opravil kapetan James Harden ali vsaj Dwight Howard, vendar so se Rakete odločile drugače.

Na sredino igrišča se je odpravil novinec v moštvu Nick Johnson, ki ga je Houston lani izbral kot 42. na naboru.

Dvaindvajsetletni branilec je v tej sezoni sicer nastopil na osemindvajsetih tekmah in v povprečju igral dobrih devet minut na tekmo, v tem času pa povprečno dosegel 2,6 točke. Na torkovem srečanju pa nato sploh ni stopil na parket.

Če je bila to za Johnsona čast, je dejanje Houstona predstavljalo določeno mero nespoštovanja do najkoristnejšega igralca lige Curryja. Slednji je po tradicionalnem stisku rok in objemu namreč na poti proti svojemu moštvu še enkrat pogledal proti klopi Houstona in samo nejeverno odkimal z glavo

Očitno je to fanta še dodatno podžgalo, da je bil nato najboljši posameznik obračuna, ki ga je končal pri 34 točkah. Točkovnemu izkupičku je dodal še šest skokov in pet podaj. 

Kot zanimivost pa lahko dodamo, da se je še enkrat več izkazalo, da je karma res čudna zadeva. Že v prvi četrtini se je namreč poškodoval prej omenjeni Howard in zaradi težav s kolenom nato kar precejšen del tekme presedel na klopi (v zadnji četrtini je denimo igral le slabo minuto).