© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.09.2014 15:05:19

Le še "na aparatih"

Grega Wernig

Pred časom je Radnički iz Kragujevca odpovedal sodelovanje v ligi ABA, ker ni zmogel zbrati denarja za kotizacijo, ki bi jo moral prispevati.

Nič nenavadnega, le malo klubov na področju nekdanje Jugoslavije si v teh časih lahko privošči odšteti 150.000 evrov zgolj za to, da lahko sodeluje v jadranski konkurenci.

A zdaj je iz Kragujevca prišla tudi novica, da klub ne bo sodeloval niti v srbskem državnem prvenstvu. Klub iz Šumadije je ostal brez finančnih sredstev, mesto se ni zganilo in vodilnim v Radničkem ni ostalo drugega, kot da praktično zaprejo vrata.

Povsem ugasnil naj klub še ne bi, predvsem zato, da bi lahko dobil sredstva, ki so mu jih dolžni drugi, a prava sramota za srbsko košarko je, da ostaja brez kluba, ki je dal tri srbske reprezentante na letošnjem svetovnem prvenstvu, pomočnik Saše Đorđevića pa je bil trener Kragujevčanov Muta Nikolić.
RADNIČKI KRAGUJEVAC
Le še »na aparatih«
23.09.2014,

Pred časom je Radnički iz Kragujevca odpovedal sodelovanje v ligi ABA, ker ni zmogel zbrati denarja za kotizacijo, ki bi jo moral prispevati. Nič nenavadnega, le malo klubov na področju nekdanje Jugoslavije si v teh časih lahko privošči odšteti 150.000 evrov zgolj za to, da lahko sodeluje v jadranski konkurenci.
A zdaj je iz Kragujevca prišla tudi novica, da klub ne bo sodeloval niti v srbskem državnem prvenstvu. Klub iz Šumadije je ostal brez finančnih sredstev, mesto se ni zganilo in vodilnim v Radničkem ni ostalo drugega, kot da praktično zaprejo vrata. Povsem ugasnil naj klub še ne bi, predvsem zato, da bi lahko dobil sredstva, ki so mu jih dolžni drugi, a prava sramota za srbsko košarko je, da ostaja brez kluba, ki je dal tri srbske reprezentante na letošnjem svetovnem prvenstvu, pomočnik Saše Đorđevića pa je bil trener Kragujevčanov Muta Nikolić.