© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.06.2024 15:59:06

Ostajata v Novem mestu, Cerkvenik in Jurković podaljšala pogodbi s Krko

Luka Vovk

Miha Cerkvenik in Robert Jurković sta podaljšala pogodbi s košarkarskim klubom Krka, je ta sporočil v izjavi za javnost. Novomeščani bodo v novi sezoni igrali v regionalni ligi Aba.

Cerkvenik je do konca mladinskega staža igral za ljubljansko Cedevito Olimpijo, zadnji dve leti pred prihodom v Novo mesto pa za Ilirijo.

Od leta 2022 nosi dres Krke, s katero je leta 2023 postal prvak lige Aba 2. V minuli sezoni je v med regionalno elito igral po 25 minut in v tem času v povprečju dosegal 9,2 točke, 4,7 skoka in eno podajo na tekmo.

Te dni je del slovenske reprezentance, ki se pripravlja na kvalifikacije za olimpijske igre v grškem Pireju. Debitiral je na pripravljalni tekmi proti Litvi v Vilniusu.

Jurković je v mlajših selekcijah nosil dres ljubljanske Cedevite Olimpije. Igral je tudi za Ilirijo in bil član mladinske reprezentance in reprezentance do 20 let.

S Krko je bil leta 2023 prav tako prvak lige Aba 2. V minuli sezoni pa je v ligi Aba na tekmo zbral po 12 minut, štiri točke in 2,2 skoka.