© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.07.2015 11:14:55

Prvak lige ABA išče zamenjavo za Marjanovića

vszi

Crvena zvezda je v minuli sezoni trinajstič zapored nastopala v ligi ABA in se veselila svoje prve zmage.

Najuspešnejša je bila že po rednem delu sezone, v kateri je od 26 tekem izgubila le dve. Svojo moč je potrdila v končnici, kjer je v polfinalu s 3:1 odpravila Partizan, nato pa z enakim rezultatom v finalu še Cedevito.

Že pred koncem sezone je bilo jasno, da bodo rdeče-beli poleti ostali brez Bobana Marjanovića. Za najboljšega posameznika ABA lige, ki je bil hkrati tudi najboljši košarkar rednega dela evrolige, vlada namreč izjemno zanimanje. Za zdaj sicer še ni jasno, kje bo 26-letni in 221 centimetrov visoki center nadaljeval kariero, najbolj pa se omenja dve možnosti, ligo NBA in Anadolu Efes.

888-22-marjanovic aba
abaphoto

Zato so pri Crveni zvezdi, ki je medtem za dve leti podaljšala sodelovanje s trenerjem Dejanom Radonjićem, začeli z iskanjem igralca, ki bi nekako skušal zapolniti nastalo vrzel pod obema obročema. Med tistimi, ki bi lahko v prihodnji sezoni nosili rdeče-beli dres beograjskega kluba se je znašel tudi robustni Sofoklis Schortsanitis. Tridesetletni grški center po dveh letih zapušča vrste Maccabija, zanj pa se zanimajo tudi pri Galatasarayu.