© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
11.11.2015 09:43:08

Pokal Slovenije: Finale velikih rivalov

Grega Wernig

Torek, 1. december, je po novem datum, ki ga bodo slovenski hokejski navijači bolj nestrpno pričakovali. Takrat je na sporedu finale krstnega slovenskega hokejskega pokala in sinoči smo dobili udeleženca, ki se bosta borila za to najnovejšo lovoriko.

Pričakovano sta to postala kluba z najdaljšo hokejsko tradicijo na naših tleh, Jesenice in Olimpija, kar pomeni, da bomo čez 13 dni dobili priložnost, da bomo spremljali prvi uradni (dvakrat so se zmaji in železarji srečali v pripravljalnem obdobju) obračun večnih tekmecev v tej tekmovalni sezoni. Tak razplet je bil pričakovan in zelo veliko presenečenje bi bilo, če bi komu od zgoraj omenjene dvojice spodletelo, čeprav na Štajerskem ni manjkalo veliko.

jesenice hokej
vszi

Jeseničani s predstavo v Celju še zdaleč niso mogli biti zadovoljni. Domačini so se, česar so se na Gorenjskem pred polfinalom tudi zavedali, izkazali za trd oreh, toda državni prvaki so pokazali ravno toliko, da so v povsem izenačenem dvoboju v mrežo tekmeca spravili le plošček več. V prvi tretjini je za vodstvo rdeče čete poskrbel branilec Jakob Milovanović, ki bo soigralce zdaj zapustil, saj se seli k novemu delodajalcu v Francijo h Grenoblu. Na začetku druge tretjine je edini nedavni jeseniški članski reprezentant Miha Pesjak poskrbel, da so gostje še malce lažje zadihali, a Aljaž Ogrizek je še pred drugim odmorom naredil dogajanje v Celju spet bolj razburljivo. V tretji tretjini bi se lahko zgodba obrnila tudi na glavo, a Celjani niso uspeli izkoristiti niti igre z dvema igralcema več. Obe strani sta naredili več napak, a ne ena ne druga teh nista znali izkoristiti in rezultat je kljub bojeviti igri ostal enak tistemu po drugi tretjini. Da so bile strasti precej razgrete, so hokejisti pokazali povsem ob koncu tekme, ko je v skupinskem prerivanju padlo tudi nekaj udarcev.

telemach olimpija hokej gw
Grega Wernig

V Zalogu na drugi strani ni bilo niti minuto dvoma, kdo se bo v mestnem obračunu uvrstil v finale pokala. Telemach Olimpija, ki še vedno pogreša nekaj mož, je pa zanjo včeraj že zaigral povratnik Gal Koren, je bila za razred, če ne celo dva boljša, a kljub prepričljivemu porazu tega ni znala pokazati v pravi meri. Moštvo izpod Rožnika je imelo nemalo težav pri prebijanju obrambnih vrst Slavije, za doseganje golov je izgubilo marsikakšen živec, a izkazalo se je, da Založani nikoli, ko so gostje zaigrali na vso moč, niso našli pravega načina, da bi jih ustavili. Domači vratar Jakob Rajšp je na koncu večera posredoval pri 64 strelih, ob tem so jih še precej blokirali njegovi soigralci. Slavija, ki je imela v postavi le 11 igralcev, si je predvsem zaradi nepopustljivosti prislužila aplavz svojih navijačev, ki so najbolj proslavljali častni zadetek domače čete, ko je Tadej Snoj v 55. minuti le ugnal Tomaža Trelca, ki je sicer obranil 11 strelov.

CELJE - JESENICE 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Celje – Drsališče v mestnem parku. 650 gledalcev. Sodniki: B. Lešnjak, A. Lešnjak in Pahor (vsi Ljubljana).
Strelci: 0:1 Milovanović (Rajsar, Remar, 15.), 0:2 Pesjak (Dolinšek, Cerkovnik, 24.), 1:2 Ogrizek (Rakanović, 38.).
Kazenske minute: Celje 20 + 20 (Klavžar), +20 (Nemeček), Jesenice 28 + 20 (Remar), +20 (Dolinšek).

SLAVIJA - Telemach OLIMPIJA 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Ljubljana – Dvorana v Zalogu. 350 gledalcev. Sodniki: Bulovec (Žirovnica), Bergant (Bled) in Čamdžič (oba Jesenice).
Strelci: 0:1 Scholz (Groznik, Sotlar, 8.), 0:2 Koblar (Reinthaler, Koren, 27.), 0:3 Pem (Kaspitz, Čepon, 33.), 0:4 Chaput (Hebar, Planko, 41.), 1:4 T. Snoj (Truden, Orehek, 55.), 1:5 Sotlar (Kalan, Groznik, 57.).
Kazenske minute: Slavija 8, Telemach Olimpija 2.
Galerija