© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
14.10.2015 12:17:08

Pokal Slovenije: Novo mrgodenje

Grega Wernig

S tekmo med Mariborom in Slavijo bi se moralo danes začeti prvo pokalno tekmovanje za hokejiste v Sloveniji. Poudarek je seveda na tem, da bi se moralo.

Že ob uvodu v novost v hokejskem prostoru, ki so jo na HZS pred nekaj meseci navdušeno predstavili, je prišlo do poloma. Tako se krstna tekma slovenskega hokejskega pokala, v katerem bo tekmovalo sedem članskih moštev (Jesenice, Telemach Olimpija, Triglav, Celje, MK Bled, Slavija in Maribor), nocoj ne bo odigrala, Slavija se je namreč opravičila, saj naj bi se v moštvu ukvarjala z več poškodbami, zaradi česar ima premalo igralcev, s katerimi bi lahko zaigrala.

Na splošno pokalno tekmovanje v klubih ni bilo sprejeto z odobravanjem. Že lani so se na primer pri Telemachu Olimpiji mrgodili, ko so morali na sicer ne številčne tekme rednega dela državnega prvenstva, ki je potekal vzporedno s sezono lige EBEL, pošiljati polovico ekipe. Ko je trener Dahlem pred kratkim slišal, da bodo njegovi varovanci med reprezentančnim premorom igrali za "neki" pokal, je bil nad to informacijo nadvse presenečen, z mimiko pa je nato pokazal neodobravanje in z jezo v glasu dodal le, da tega sploh ne bo komentiral.

Res je, da bo pokalni zmagovalec znan zelo hitro, že 8. novembra, toda večina klubov se nad tem huduje, saj naj bi bila urnika v ligi EBEL in ligi INL že tako in tako natrpana, in na to najnovejšo hokejsko lovoriko gleda kot na nenujno zlo.

Kdaj bo odigrana tekma v prvem krogu, se še ne ve, dodatna težava je še v tem, da je prva tekma drugega kroga med zmagovalcem obračuna MariborSlavija in Triglavom na sporedu že prihodnji ponedeljek, 19. oktobra.