© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
02.09.2014 10:50:19

Rdeči proti zelenim: Želje so eno, realnost drugo

Arsen Perić

Ob 19. uri se bosta drevi na ledu Podmežakle spopadla večna tekmeca.

Hokejski navdušenci so od nekdaj z nestrpnostjo pričakovali boje Olimpije in Jesenic. Ti so v zadnjih nekaj sezonah, predvsem zaradi klavrnega stanja na Gorenjskem, skoraj povsem zvodeneli, a še vedno, ko se obeta srečanje večnih rivalov, nihče, ki ga hokej vsaj malo zanima, ne ostane ravnodušen.

Ker se po drevišnjem obračunu tekmeca ne bosta srečala praktično do zaključka sezone, je še bolj verjeti, da bo tokratni boj večjih rivalov za navijače še bolj privlačen. Vsi vpleteni bi si želeli, da bi bila nocoj Podmežakla že uro pred tekmo napolnjena, da bi se do vstopnic zaradi velikega povpraševanja težko prišlo, da bi na ledu spremljali hokej na visoki ravni, da bi derbi lahko na koncu večera poimenovali kot derbi z veliko začetnico.

Verjetno do vsega zgoraj naštetega ne bo prišlo, a vseeno bo zanimivo videti primerjavo moštev, ki se bosta to sezono spet borili v dveh različnih mednarodnih tekmovanjih, ligi EBEL in ligi INL.

Vstopnice za nocojšnji obračun, ki se bo v Podmežakli začel ob 19. uri, so že nekaj dni v prodaji, cena je pet evrov.

Zmaji bodo nocoj v predsezoni odigrali sedmo pripravljalno tekmo. V soboto zgodaj zjutraj so se vrnili z Madžarske, kjer so premagali Miscolc (4:1) in izgubili z do zdaj najbolj resnim tekmecem, s poljskim prvakom Sanokom (1:3, Koblar), ki ima v svoji postavi kar 12 tujcev. Na ledu Podmežakle danes gotovo ne bomo videli branilca Nejca Berliska, ki je v petek utrpel pretres možganov, z boleznijo se bori Eric Pance, ali bo prvič tekmovalni dres moštva izpod Rožnika oblekel najnovejši tujec branilec Kyle Medvec, pa je odvisno od delavcev na letališčih, saj je Američan ob prihodu v Evropo na tekočem traku od svoje prtljage našel le palice, medtem ko so osebno in hokejsko prtljago letalski prevozniki kdo ve kje založili. 


ŠELE DRUGA
Pred novo člansko jeseniško ekipo je na drugi strani šele drugo pripravljalno srečanje. V petek so na prvem palice prekrižali z ekipo Olimpije mladi, sicer branilcem naslova v ligi EBEL U-20. Gorenjci so tekmeca prepričljivo premagali, slavili so s 6:1, kako pa se bo četa Gorazda Reklja odrezala nocoj?