© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.11.2015 11:17:24

Super dnevi za Medveščak in Slovan

Grega Wernig

V ligi KHL gre zadnje dni dobro naši trojki, ki igra za Medveščak oziroma Slovan.

Tako so Zagrebčani zmagovito končali zadnji dve domači srečanji. Konec tedna so s 4:2 premagali Čerepovec, v ponedeljek zvečer pa so v Domu sportova ugnali še veliki CSKA Jana Muršaka, ki je v hrvaški prestolnici klonil z 0:1 po podaljšku. Gašper Krošelj je bil na obeh tekmah drugi vratar. Muršak je bil v Zagrebu eden vidnejših gostov, vendar pa naš napadalec nikakor ni uspel zatresti mreže. Na ledu je Mariborčan, zaradi katerega je v ponedeljek v Zagreb prišlo veliko Slovencev, prebil slabih 17 minut, kar šestkrat je streljal na gol, dobil je devet od 18 sodniških metov, nad njim je bil storjen tudi en prekršek.

medvescak CSKA gw
Grega Wernig

Muršak in soigralci se nekaj dni prej niso izkazali tudi v Bratislavi, kjer jih je Slovan po kazenskih strelih premagal s 3:2. V strelsko statistiko so se vpisali vsi trije Slovenci. Rok Tičar je v 53. minuti v power playu zadel za vodstvo z 2:0, Muršak je le osem sekund pred koncem tretje tretjine v igri z igralcem manj podal za izenačenje na 2:2, Žiga Jeglič pa je bil v loteriji znova uspešen. Jeglič je sicer letos izredno uspešen v kazenskih strelih, saj v petih poskusih ni niti enkrat razočaral svojega moštva!
Slovaka sta sicer na ledu prebila skoraj 20 minut, Muršak pa je igral dobrih 15.

Slovan je v ponedeljek prišel do zmage na Čerepovcem, katerega so odpravili s 5:4. Tičar se je znova vpisal med strelce, v 37. minuti je zadel za vodstvo s 4:3. Slovenska napadalca sta igrala slabih 17 minut, Rok je trikrat streljal na gol, Žiga pa dvakrat.

Galerija