© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.09.2015 09:24:54

Gašper Krošelj spisal zgodovino

Naš reprezentančni vratar poskrbel za nov dosežek slovenskega hokeja.

V četrtek so hokejisti Medveščaka v ligi KHL odigrali peto tekmo v letošnjem prvenstvu in v Domu sportova vknjižili novo zmago. Dinamo iz Rige je hrvaško moštvo z 2:1 ugnalo po podaljšku, ta večer pa se je v zgodovino vpisal vratar Gašper Krošelj.

Naš vratar je to sicer naredil že s tem, da se je kot prvi slovenski čuvaj mreže uvrstil v ekipo, ki igra v drugi najboljši ligi na svetu, sinoči pa je naredil še en korak več, glavni trener Medveščaka Gordie Dwyer je namreč Slovenca postavil pred zagrebška vrata, Gašper pa je tako postal prvi čuvaj mreže s sončne strani Alp, ki je branil na tekmi lige KHL, ob tem pa so ga še razglasili za najboljšega igralca tekme.

Po vrhu je šlo Ljubljančanu na tekmi odlično, v dobrih 61 minutah je prejel le en zadetek, obranil je 21 oziroma 96 odstotkov strelov in tako prispeval velik del k novi zmagi medvedov, ki so zdaj z 11 točkami v petih tekmah celo skočili na prvo mesto zahodne konference.

"Občutek je neverjeten. Pri sebi sem si rekel, da bom pokazal vse, kar lahko in bo kar bo. To je neverjetno. Hvala navijačem, ki so nas v takem številu prišli spodbujat. Nagrado za najboljšega igralca zelo cenim, a pomembno je, da smo zmagali," je po tekmi dejal 28-letna hobotnica.

Krošelj je sicer po Janu Muršaku, Galu Korenu, ki je poskrbel za prvi slovenski zadetek v ligi KHL, Marcelu Rodmanu, Roku Tičarju in Žigi Jegliču postal šesti Slovenec z nastopom v ligi KHL.