© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu, bk
hu, bk
30.08.2024 19:14:16

Hokejisti po koncu olimpijskih sanj: 'Lahko iščemo razloge, a mogoče je to žal realno'

LHF

Slovenski hokejisti so s porazom proti Franciji zapravili vse možnosti za preboj na olimpijske igre 2026.

Po drugi tekmi v Rigi, kjer so v četrtek izgubili z domačini, Latvijci, so se slovenske hokejske olimpijske sanje razblinile.

"Začetek tekme je bil slab. Ni bilo prave energije, kar so Francozi izkoristili. Dva gola smo prejeli po naših napakah, enostavno nismo igrali, kot bi morali. Reakcija v drugi tretjini pa je bila dobra. Bili smo boljši, dali smo gol in prišli nazaj v tekmo. V tretji pa so oni izkoristili vsako svojo priložnost in to je to. Preveč je bilo individualnih napak, da bi imeli upanje na kaj več. Poraz je visok, a po igri previsok, zaslužili smo si kaj več. Oni so zadevali v pravih trenutkih, njihov prvi napad je pokazal, zakaj njegovi igralci igrajo v klubih najvišje ravni," je petkovo dogajanje podčrtal selektor Edo Terglav.

urbas slovenija francija hokej reprezentanca 24
LHF

Žiga Jeglič, napadalec, ki se je risom pridružil šele dva dni pred prvo tekmo, ni skrival potrtosti. "Smo razočarani, a priznavamo, da je bil na obeh tekmah nasprotnik močnejši. Danes smo bili v drugi tretjini blizu, delali smo prave stvari, a oni so vendarle imeli več kakovosti in so nas zasluženo premagali. Treba bo delati naprej. Tekme na višji vedno odločajo malenkosti, te so bile danes na strani Francije. Po tekmi včeraj je bilo še nekaj upanja, danes ga ni več, tako je pač življenje," je lahko samo priznal.

V zadnjo tekmo moramo iti s ponosom, predstavljamo državo, nočemo se sramotiti

Izkušeni napadalec, ki si kruh služi v najboljši nemški ligi DEL, se je ozrl tudi v zadnji obračun kvalifikacij. Ta Slovence v nedeljo čaka že ob 12. uri, ko bodo palice prekrižali še z Ukrajinci: "V zadnjo tekmo moramo iti s ponosom, predstavljamo državo, nočemo se sramotiti. Na Ukrajino se bomo normalno pripravili, oddelali pošteno, potem gremo vsak v svoje klube."

macuh slovenija francija hokej reprezentanca 24
LHF

Vseeno se lahko pogledamo v ogledalo

Blaž Gregorc, še eden od najbolj izkušenih članov hokejske izbrane vrste, je izpostavil slab začetek srečanja z galskimi petelini. "Ne vem, ali smo bili utrujeni ali zaspani, res ne vem, kaj je temu botrovalo. V drugi tretjini smo se vrnili, lahko da so nas malo podcenili, a smo tudi mi dobro igrali. V tretji pa smo spet začeli delati napake, goli so začeli kar padati. Nismo pa bili živčni po včerajšnjem porazu. Vedeli smo, da še imamo možnosti, da smo še v igri, je pa res, da bi mogoče, če bi včeraj zmagali, danes drugače pristopili k tekmi. Lahko iščemo razloge, a mogoče je to žal realno. Borili smo se, mislim, da se lahko pogledamo v ogledalo, preprosto pa ne gre vedno, kot si želiš. Tudi v nedeljo bomo šli na zmago kot na vsaki tekmi," je misli strnil branilec, ki bo v tej sezoni po 17 letih spet igral v Sloveniji, spremljali ga bomo v dresu Olimpije Ljubljane.