© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
26.04.2016 08:16:11

Proti Poljski po tretjo zmago

hzs

Danes zvečer bo Slovenija na hokejskem svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) na Poljskem igrala tretjo tekmo. Tekmec slovenske izbrane vrste bo ob 20. uri v Katovicah domačin Poljska.

Domača ekipa je SP začela z razočaranjem, saj je v prvih dveh tekmah ostala praznih rok in je še brez točke. Slovenija ima vseh šest za zmagi proti Italiji in Japonski.

A v slovenskem taboru se zavedajo, da so lahko ranjeni Poljaki nevaren tekmec, zato pred dvobojem na ponedeljkovem treningu ni bilo pretirane evforije.

Bodo pa imeli Slovenci v ekipi danes zvečer veliko okrepitev, saj se bo soigralcem pridružil še Robert Sabolič. Zanj se je finale češkega prvenstva razpletel s porazom njegove Sparte, že dan po zadnji tekmi pa je bil v Katovicah in pripravljen pomagati soigralcem.

Selektor Nik Zupančič ga bo uvrstil v prvi napad ob stalna soigralca Roka Tičarja in Žigo Jegliča, medtem ko se bo Andrej Hebar zdaj preselil v četrtega. Vratar na tekmi s Poljaki pa bo Robert Kristan.

Pred večernim slovenskim obračunom bosta danes na sporedu še dve tekmi. Zgodaj popoldne azijski derbi med Japonsko in na tem SP presenetljivo dobro Južno Korejo, potem pa še zanimiv sosedski obračun Italija - Avstrija.