© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
01.04.2016 12:23:44

Zgodovinska zmaga Bosancev (video)

Te dni v Turčiji že poteka svetovno hokejsko prvenstvo divizije III.

Bosno in Hercegovino bi le stežka kdo povezal s hokejem na ledu. Nič čudnega, nogomet je tam kralj, potem prideta na vrsto košarka in rokomet, potem se že počasi neha.

V 80-ih letih prejšnjega stoletja je Bosna, okrepljena s Kanadčani, Američani in Slovenci, sicer dosegla nekaj odmevnih zmag v jugoslovanskem državnem prvenstvu, a tako hitro kot se je takrat dvignila evforija, je tudi zamrla, potem dolga leta (tudi zaradi vojne, seveda) o hokeju v BiH ni bilo ne duha ne sluha.

A ga še igrajo, sestavili so tudi reprezentanco, in slednja je že lani igrala na svetovnem prvenstvu najnižje divizije III, toda visoko izgubila vse tekme. Letos so Bosanci znova med šesterico, ki igra v najslabši skupini svetovnega hokeja in že v prvem krogu jim je uspelo doseči zmago.

Tekmec je bil Hong Kong, BiH je slavila s 5:4, kar je bila sploh prva uradna zmaga te reprezentance. Nič čudnega, da je bilo veselje igralcev tako, kot bi osvojili prvenstvo. Posnetek trenutkov po koncu srečanja si lahko ogledate tukaj