© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.03.2016 14:30:20

Nik Zupančič: Drugi malo več

Arsen Perić

Še začelo se ni, a črnih oblakov, ki se zbirajo nad Nikom Zupančičem, ni mogoče spregledati.

Poročali smo že, da je selektor članske reprezentance prejšnji teden kot prvega s seznama kandidatov za nastop na aprilskem SP divizije 1A moral zbrisati Boštjana Goličiča, ki si je huje poškodoval koleno, tudi črnilo z imenom Marcela Rodmana postaja vse bolj bledo, v ponedeljek pa je lahko že slutil, da bo moral mogoče prečrtati tudi Jana Muršaka, kapetana in prvega aduta naše izbrane vrste.

"Seveda ne morem biti zadovoljen, kako naj namreč nadomestim igralca, kot je Jan. Vendar nimamo kaj, poškodbe so sestavni del hokeja. Če bi obstajala mala možnost, da bi lahko letos še igral, bi verjetno še počakal, toda kot mi je povedal Muršak, iz te moke ne bo kruha," se je moral z realnostjo sprijazniti Zupančič, ki lahko samo upa, da bodo vsi njegovi ostali varovanci do konca sezone ostali v "enem kosu". "Ne glede na vse bomo naš program speljali v celoti in se trudili, da bomo izpolnili naš cilj. Žal je tako, vemo, kako zelo vreden je Jan za nas. Bodo pa zaradi tega morali drugi malo več pokazati," trdi šef slovenske klopi.

Zupančič, ki bo rise na uradnih pripravah prvič zbral 4. aprila na Jesenicah, pa je ta teden z nekaterimi v Podmežakli že stopil tudi na led. Rok Tičar, Žiga Jeglič, Jan Urbas, Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc in Klemen Pretnar so v torek tako opravili prvi skupni trening, v petek bo sledil še drugi, na katerem se bosta omenjenim pridružila še Andrej Hebar in Gašper Krošelj, ki sta se v Ljubljani pridružila treningom Telemacha Olimpije. Še vedno velja, da bo Zupančič z vsemi risi, ki se bodo do takrat vrnili v Slovenijo, prihajajoči ponedeljek, 21. marca, v Kranju začel še bolj organizirano vaditi.